9603,73%0,65
38,83% 0,30
43,53% 0,13
4017,58% -0,39
6475,39% 0,00
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE -
Türkiye'nin en önemli çeltik üretim merkezlerinden biri olan Edirne'nin İpsala ilçesinde, bereketli topraklar üzerine kurulu pirinç tarlaları drone ile havadan görüntülendi. Çeltik ekiminin başlamasıyla birlikte sularla buluşan geniş İpsala Ovası, yukarıdan bakıldığında büyüleyici bir manzara sunuyor.
ÜRETİCİLER BÜYÜK BİR ÖZENLE ÇALIŞIYOR
İpsala'daki çiftçiler, hummalı bir çalışma temposuyla çeltik ekimini tamamladı. Uzun ve meşakkatli bir sürecin ardından hazırlanan ve yöre halkı tarafından "çeltik tavası" olarak adlandırılan tarlalar, özenle seçilmiş çeltik tohumlarıyla buluştu. Bölge ekonomisinin can damarlarından biri olan ve halk arasında "beyaz altın" olarak da bilinen çeltik, İpsala ve çevresindeki binlerce ailenin geçim kaynağını oluşturuyor. Üreticilerin alın teriyle yeşeren bu tarlalar, bölge için hayati bir öneme sahip.
GÖKYÜZÜNDEN BÜYÜLEYİCİ KARELER
Drone ile yapılan çekimlerde, sonsuzluğa uzanan yeşil ve su dolu tarlaların oluşturduğu eşsiz desenler göz kamaştırıyor. Adeta bir kilimin nakışları gibi serilen çeltik tarlaları, gökyüzünden bakıldığında kartpostallık görüntüler oluşturuyor. Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında yer alan pilavdan, geleneksel lezzetimiz dolmaya, tatlıların incisi sütlaçtan, özel günlerin sembolü sarmaya kadar pek çok yiyeceğin ana malzemesi olan çeltiğin yeşermeye başladığı bu arazilerin manzarası, izleyenleri adeta büyülüyor. Suyun üzerinde hafifçe salınan genç çeltik filizlerinin oluşturduğu huzurlu atmosfer, İpsala Ovası'nın doğal güzelliğini bir kez daha gözler önüne seriyor.