9700,17%-0,48
38,78% 0,04
43,45% 1,00
4052,63% 0,44
6535,31% -0,12
Türkgenç’ten Birlik ve Vefa Buluşması
HABER/ ASLIHAN AKDEMİR / ADOM AJANS - Siyasetçi ve iş insanı Halil İbrahim Türkgenç, Beylikdüzü'nde düzenlediği kahvaltılı toplantıyla siyaset dünyasından birçok ismi bir araya getirdi. Beylikdüzü Karadenizliler Derneği'nin (BEYKARDER) ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada, siyasetin sıcak gündemi masaya yatırıldı. Toplantının özel konukları arasında, Beylikdüzü'nde yetişip Ordu’nun Korgan ilçesinde iki dönem belediye başkanlığı yapan Tuncay Kiraz da vardı.
Programa Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı ve Beylikdüzü Tüm Ordulular Dernek Başkanı Nezir Karayün de katıldı.
"TÜRKGENÇ’TEN VEFA VE TEŞEKKÜR MESAJI"
Toplantının açılış konuşmasını yapan Halil İbrahim Türkgenç, davetlilere “hoş geldiniz” diyerek söze başladı ve Tuncay Kiraz’a özel bir parantez açtı:
“Tuncay Kiraz’ı çok seviyorum, Beylikdüzü de onu çok seviyor. Burada olduğu için teşekkür ederim. Siyasi hayatında başarılar diliyorum. Beylikdüzü onun kıymetini biliyor.”
"SABRİ ARIMAN: BEYLİKDÜZÜ’NDE ŞEKİLCİLİK SİYASETİ VAR"
Toplantının en dikkat çeken konuşmasını ise siyasetçi ve iş insanı Sabri Arıman yaptı. Sözlerine sert ifadelerle başlayan Arıman, Ak Parti il ve ilçe teşkilatlarını ağır bir dille eleştirdi.
“Beylikdüzü ile yıllardır oynuyorlar. Bizi sadece vitrin olarak kullanıyorlar, Beylikdüzü adeta dolgu malzemesi muamelesi görüyor. Siyaset lafla yapılmaz, icraatla olur. Gerçekleri konuşmadan siyaset olmaz. Kimse kimsenin uşağı değil,” dedi.
Arıman ayrıca Tahir Abuş’u da eleştirdi:
“İlçe başkanlığı şeklen yapılacak bir iş değildir. O koltukta oturan kişinin sorumluluğu büyüktür. Halkla temas etmeyen, gündemi takip etmeyen insanların o makamlarda işi olmamalı.”
Yeni ilçe başkanının nasıl biri olması gerektiğine dair de konuşan Arıman, “Kalben gülmesini bilen, ama aklıyla karar veren bir isim lazım. Siyaset cebe göre değil, yüreğe ve vizyona göre yapılmalı. Sadece oturarak koltuk ısıtanlardan bu millet bıktı,” diyerek konuşmasını tamamladı.
"TUNCAY KİRAZ: BEYLİKDÜZÜ BENİM İÇİN MEMLEKET"
Toplantıda söz alan Ordu Akkuş Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Kiraz, Halil İbrahim Türkgenç’e teşekkür ederek başladığı konuşmasında duygusal anlar yaşattı.
“Gençliğimden beri yanımda olan Halil abime teşekkür ederim. Ben kendime İstanbullu demem, Beylikdüzülü’yüm. Buranın insanı bana her zaman sahip çıktı. Siyaset gönül işidir. Burada olmak benim için büyük mutluluk,” dedi.
Kiraz, Ordu’da belediye başkanlığı döneminde hayata geçirdiği projelerden de bahsetti:
“Adalet sarayını biz yaptık. Okulları yeniledik, halı sahalar, kapalı pazar alanları kazandırdık. Birçok projeye vesile olduk. Her biri maddi ve manevi emekle hayata geçti. Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün’e de ayrıca teşekkür ediyorum, desteğini her zaman yanımızda hissettik.”
"GELECEĞE DAİR UMUT MESAJLARI VERİLDİ"
Kahvaltı programı, siyasetin sıcak başlıklarının konuşulduğu ancak aynı zamanda birlik, beraberlik ve vefa duygularının ön planda tutulduğu bir atmosferde gerçekleşti. Halil İbrahim Türkgenç’in ev sahipliğinde yapılan bu anlamlı buluşma, Beylikdüzü siyasetinde sadece çatışmanın değil, ortak akıl ve samimiyetin de hâlâ mümkün olduğunu bir kez daha gösterdi.