-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,09% 0,04
-
EURO
51,10% 0,23
-
GRAM ALTIN
7337,52% 0,03
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
TSK Gücüne Güç Katıyor…
TSK Gücüne Güç Katıyor…
TSK Gücüne Güç Katıyor…
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türk Silahlı Kuvvetleri, yerli ve millî savunma sanayi ürünleriyle gücünü artırmaya devam ediyor. Milli Savunma Bakanlığı’nın düzenlediği haftalık bilgilendirme toplantısında, TSK envanterine yeni silah ve sistemlerin katıldığı açıklandı.
Ankara’daki 5’inci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü’nde yapılan toplantıya, Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk başkanlık etti. Aktürk, hem Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilen yeni teknolojileri hem de Endonezya ile yapılan tarihi savunma anlaşmasını kamuoyuyla paylaştı.
“SAR-56 PİYADE TÜFEĞİ ENVANTERE GİRDİ”
Tuğamiral Aktürk’ün verdiği bilgiye göre, Kara Kuvvetleri için muhtelif sayıda SAR-56 5,56 mm piyade tüfeği, Dragoneye-2 termal kamera ve modüler gündüz görüş kamerası teslim edildi. Bu savunma sistemlerinin tüm testleri başarıyla tamamlandı ve artık aktif kullanımda olacak.
Yeni sistemlerle birlikte Türk ordusunun sahadaki kabiliyeti hem gece hem gündüz operasyonlarında daha da artacak.
“ENDONEZYA’YA 48 ADET KAAN SATIŞI”
Toplantının en dikkat çeken konularından biri, Türkiye’nin yerli üretim Millî Muharip Uçak KAAN’ın ihracatı oldu. Endonezya’nın başkenti Cakarta’da düzenlenen Güneydoğu Asya’nın en büyük savunma fuarı INDO DEFENCE-2025’te Türkiye tarihi bir anlaşmaya imza attı.
Millî Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Kemal Yeni’nin katıldığı fuarda, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile Endonezya Tedarik Makamı arasında 48 adet KAAN savaş uçağının ihracatı için anlaşma yapıldı.
“ENDONEZYA İLE STRATEJİK ORTAKLIK PEKİŞİYOR”
Tuğamiral Aktürk, bu anlaşmanın yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda stratejik bir ortaklık anlamı taşıdığını belirtti. "Dost ve kardeş Endonezya ile son yıllarda gelişen iş birliğimiz bu anlaşmayla daha da güçleniyor. KAAN ihracatı, Türkiye’nin savunma sanayiinde ulaştığı seviyeyi ve gelecek vizyonunu tüm dünyaya göstermiştir" dedi.
Bu anlaşmayla birlikte Türkiye, yerli üretim savaş uçaklarını ilk kez bu ölçekte ihraç ederek önemli bir dönüm noktasına imza atmış oldu.
Okumuş’tan Maarif Vizyonuyla Küresel Eğitim Yolculuğu...
Çetin; Alevîlik Yol, Bektaşilik Medeniyettir…
Küçükçekmece'de İftar Sofralarına Ve Ramazan Etkinliklerine Yoğun İlgi
Avcılar’da 8 Mart Rüzgarı, Yüzlerce Kadın Eşitlik İçin Pedal Çevirdi
Ardahan Kültürevi 08 Mart Kadınlar Gününü Kutladı
Kapıda Karanfil ile Başlayan Eğitim Hikâyesi
Şiirde Felsefi Derinlik Arayanlara Yeni Bir Eser
Ak Parti Beylikdüzü İlçenin İftarı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Başkan Çalık 355 Gün Sonra Hâkim Karşısında
Milletvekili Aksal’ın Acı Günü
Azerbaycan’dan İsrail’e Görülmemiş Destek
Ak Parti Büyükçekmece Gönül Sofraları, Vefa İle Buluştu…
Cumhurbaşkanı Kararı ile zamların büyük kısmı vergiden karşılanacak.
Avcılar Belediyesi Kürek Takımı, Avcılar’dan Çanakkale’ye Kürek Çekecek
Siyasetçi İş İnsanı Halis Kahriman'ın İftarında Önemli Mesajlar Verildi.
İYİ Parti Lideri Dervişoğlu, İktidar Yürüyüşünü İstanbul’dan Başlatıyorum
AK Parti Esenyurt’nin “Vefa İftarı”nda Başkan Çoban Birlik Mesajı Verdi
Işık; Yetimlerle Aynı Sofrada Buluştu
Çalık Yeniden Silivri’ye Sevk Edildi
Çalışkan’dan Bağımlılıklarla Mücadele Çağrısı
2026 Yılı Çeltik Ekim Başvuruları Başladı
Necmettin Nursaçan Esenyurt’ta Vatandaşlarla Buluştu
Oy Nazlım İle Yirmi Yıllık Emek Sese Dönüştü
İncesu: Halkın iktidarı için mücadelemiz sürüyor
Başkan Kemal Çebi, “Duvarlar” Galeri Cennet’te Sanatseverlerle Buluştu
Kaymakam Çobanoğlu, Esenyurt İl Dernekler Birliği’i Ziyaret Etti
İBB Başkan Vekili Nuri Aslan, Hizmetleri Yerinde İnceledi.
2025 Gelirleri İçin Beyanname Süreci Nasıl?
Albayrak; Eğitimi Geleceğe Taşıyacak Bir Anlayışla Çalışıyoruz
Doğayla Barış Ödülü Akif Manaf’a
Yükleniyor





















