• BIST 100

    10950,23%-1,11
  • DOLAR

    42,21% 0,26
  • EURO

    48,89% 0,34
  • GRAM ALTIN

    5421,08% 0,61
  • Ç. ALTIN

    9007,06% 0,59

TAZEGÜL; ŞEFFAF, KATILIMCI VE DENETLENEBİLİR OLACAĞIZ... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

TAZEGÜL; ŞEFFAF, KATILIMCI VE DENETLENEBİLİR OLACAĞIZ... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

GÜNDEM 25.12.2023 13:16:23 0
TAZEGÜL; ŞEFFAF, KATILIMCI VE DENETLENEBİLİR OLACAĞIZ... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

 

 

TAZEGÜL; ŞEFFAF, KATILIMCI VE DENETLENEBİLİR OLACAĞIZ

 

İstanbul eski il genel meclis üyelerinden, mali müşavir Mehtap Tazegül, Büyükçekmece belediye başkan aday adayı olarak başvurusunu yaptı. 

 

Yoğun katılımın olduğu başvuru programında konuşan CHP Büyükçekmece belediye başkan aday adayı Mehtap Tazegül; ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir üyesi olmak benim için her zaman onur kaynağı olmuştur. Tüm CHP üyelerini ailem kabul ediyor ve hepsiyle gurur duyuyorum. Çıktığım bu yolda desteklerini sunan tüm dostlarıma da huzurunuzda teşekkür ediyorum.

 

 

“BİLGİ ÇAĞINA UYGUN, ŞEFFAF, KATILIMCI VE DENETLENEBİLİR”

 

CHP Büyükçekmece belediye başkan aday adayı Mehtap Tazegül; Sosyal demokrat belediyecilik anlayışı ile Büyükçekmece’ye hizmet etmek, sorunlarını çözmek, halkımızın ihtiyaçlarını eşit ve adil bir biçimde karşılamak amacıyla 2024 yerel seçimlerinde ilçemiz Büyükçekmece’den Belediye Başkanı aday adayıyım. Ben, sizlerin de katkı ve desteklerinizle, aday olup seçilirsem, politikalarımı plan ve

Projelerimi Cumhuriyetin 2.Yüzyılına yaraşır şekilde, değişen yenidünya koşullarını dikkate alarak, bilgi çağına uygun, şeffaf, katılımcı ve denetlenebilir Sosyal demokrat belediyeciliği uygulama kararındayım.

Öncelikle doğup büyüdüğüm ve yaşadığım Büyükçekmece halkımıza hizmet etmek için kendimi sorumlu hissediyorum.

 

 

“TEMİZ BİR ÇEVRE, YAŞANABİLİR KENT”

 

Tespit ettiğimiz yerel ve toplumsal sorunların çözülmesi noktasında halkla ve Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte ortak aklı aramak ve ortak çözümler üretmek,

Temiz bir çevre, yaşanabilir kent, huzurlu ve güler yüzlü insanlar görmek, toplumun insanca yaşayabileceği demokratik bir ortam yaratmak, Makamda, saha da, her yerde halkla birlikte, halk için projeler üretmek ve uygulamak için, ilçemizi sizlerle birlikte yönetmeye talibim. Uygun görüp beni bu göreve seçmeniz halinde uygulamak istediğim projelerden bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum.

 

“GEÇ KALINMIŞ, AĞIR İŞLEYEN KENTSEL DÖNÜŞÜM”

 

Öncelikle can güvenliğimiz için, deprem gerçeği ile karşı karşıya olduğumuz bu günlerde, geç kalınmış, ağır işleyen kentsel dönüşüm projelerini hızlandırmak, belediye kanunlarının verdiği yetkileri halkın yararına kullanmak, İlgili kuruluşlarla işbirliği yaparak, deprem öncesi deprem konutları inşa ederek, ilçe halkının kullanımına sunmak, deprem toplanma alanları oluşturmak, Enerji bağımlılığını ve maliyetlerimiz azaltmak amacıyla, Güneş enerjisi kurulumu ve işletilmesine elverişli projeler üretmek, yeni yapılacak inşaatlarda uygulanması için gerekli teşvik ve desteği vermek amacındayım. 

 

 

“LAİK, DEMOKRATİK VE PARASIZ EĞİTİM ANLAYIŞI”

 

Geç kalmış Kent Konseyi’nin kurulmasını bir an önce sağlamak, Kadın el emekleri kooperatifinin kurulması, Kadın sığınma ve sosyal yaşam evi yapılması, Belediye Aşevi ve gıda bankası kurulup işletilmesi Belediye Halk günleri düzenleyip halkın talep ve önerilerine çözüm üretmek, Ücretsiz kreş ve anaokulu hizmetleri sunarak çalışan annelerin üzerindeki yükü azaltmak, laik, demokratik ve parasız eğitim anlayışına destek olacak projeler üretmek geri dönüşüm tesislerinin kurulması ve geri dönüştürülebilir atıkların özenle toplanabilmesi için uygun konteynerlerin dizayn edilmesi, sıfır emisyon ,sera gazlarının azaltılması ve atıktan enerjiye dönüştürülmesi için projeler üretmek, Göl turizmi-göl çevresinin düzenlenmesi ve halkın kullanımına açılmasını sağlayacağız.

 

“ŞEFFAF BELEDİYECİLİĞİN GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”

 

Belediyenin iş ve hizmet alımları yapılırken şeffaf belediyeciliğin gereği olarak haklar ve ücretler noktasında mağduriyet olmaması için yeterli ve gerekli tedbirler alınması, ilçemizde gençlik evi ve öğrenci yurdu kurulması, gençlere ücretsiz spor salonu ve yüzme havuzu imkanı sağlamak, yaşlı bakım evi kurulması, yaşlılarımıza sağlık ve bakım hizmeti verilmesi, ilçemizde bulunan belediye sosyal tesislerinin sayısını arttırmak, daha temiz çevre için farkındalık yaratmak ilçedeki atık yağların toplanması ve değerlendirilmesini organize etmek, gerektiğinde açık hava sinemasına dönüşebilecek, Belediye Halk Sineması binası yaparak halkın sanatsal ihtiyacını karşılamak, Her mahallede kapalı otopark ve kapalı pazar yerleri açarak vatandaşa nefes aldıracağız.

 

“DENİZ ULAŞIMINI ETKİN KILARAK TRAFİĞİ RAHATLATACAĞIZ”

 

Organik tarımsal üretimi teşvik etmek ve çiftçilere organik ürünlerini tanıtıp satabilecekleri üretim ve tüketim kooperatifleri ve köylü Pazarları kurmak, Belediye serası kurulması ve halka ücretsiz fidan ve tohum dağıtımı, deniz ulaşımını etkin kılarak, trafik ve hava kirliliği sorununu azaltmak, Büyük AVM lerin mağdur ettiği yerel esnafı ve pazar esnafını destekleyerek, dayanışma içinde olmak. Engelliler için tüm alt geçit, üst geçitlere yürüyen merdiven veya asansör konulması, tüm yollarda, kaldırımlarda engelli vatandaşlarımızın rahat edeceği şekilde düzenlemeler yapmak, Sizler ile birlikte, sizin desteğinizle aşılamayacak güçlük yoktur. Parti Genel Merkezimizin de halkın gücüne, üyelerimizin sağduyusuna güvenerek adayların belirlenmesinde önseçim yaparak, örgütün sesine kulak vereceklerine inanıyorum.

 

“ADAY OLMAYI KENDİME TOPLUMSAL BİR GÖREV SAYIYORUM”

 

Karanlığı lanetlemektense, bir mum yakın” sözünü benimsemiş biri olarak, sürekli eleştiren, bahaneler bulan, sorun çıkartan bir insan değil çözümler üreten, çözümler için alternatif sunan biri olmayı tercih ediyor ve CHP Büyükçekmece Belediye Başkan aday adayı olmayı kendime toplumsal bir görev sayıyorum. Parti üyelerimizin ve seçmenlerimizin de gereğini yapacaklarını inanıyorum. Tecrübelerimi, inancımı, hizmet aşkımı sizlerin daha güzel bir ilçede yaşamanız için değerlendirmek istiyorum. Benim gibi; seçmenin, üyenin ve parti üst kurulunun takdirine inanıp aday adayı olmaya karar vermiş tüm arkadaşlara başarılar diliyorum. Örgütümüz kimi aday gösterirse göstersin, aynı coşkuyla çalışacağıma söz veriyorum.

 

“İLÇEMİZİ KÖTÜ YÖNETİMLERDEN MUTLAKA KURTARACAĞIZ”

 

Cumhuriyet Halk Partimizi ilçemizde, ilimizde ve devamında Genel seçimlerde

Türkiye’de iktidar yapana kadar sürekli çalışacağız. Halkımızı ve memleketimizi halkımıza karşı duyarsız kötü yönetimlerden mutlaka kurtaracağız. Partimizin programı, ilkeleri ve sosyal demokrasinin evrensel değerlerinin gereği olarak durmadan usanmadan her koşulda çalışacağıma bir kez daha sizlerin huzurunda söz veriyorum. Her makamda en fazla 3 dönem görev yapılması gerektiğine inanan biri olarak aday olup seçildiğimde bu kurala uyacağıma huzurunuzda söz veriyorum. CHP Büyükçekmece Belediye başkan aday adaylığımı açıkladığım bu önemli günde, değerli zamanınızı ayırıp katıldığınız, destek verdiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum. İyi ki varsınız dedi. 

 

MEHTAP TAZEGÜL KİMDİR?

 

Sizlere kısaca özgeçmişimden bahsetmek istiyorum. 1969 İstanbul Büyükçekmece doğumluyum. Evli ve üç çocuk annesiyim. İlk, orta ve lise öğrenimimi Büyükçekmece, Üniversite tahsilimi Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümünde tamamladım. Ayrıca 2012-2013 eğitim yılında Bahçeşehir Üniversitesi Siyaset Okulu programına katıldım.

1994 yılında Büyükçekmece merkezde S.M. Mali Müşavirlik bürosu açtım.17 kişilik ekibimle halen mesleğimi sürdürmekteyim.

 

1990 yılında Sosyal Demokrat Halkçı Partisine üye oldum. Gençlik kollarında çalıştım. 1994’de ilçe yönetimine girdim. 1995’de CHP-SHP birleşmesinde ilçe saymanıydım, 10 yıl aralıksız Cumhuriyet Halk Partisinde ilçe yönetiminde görev yaptım.

2008-2011 yıllarında 3 yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partisi Büyükçekmece Kadın Kolu Başkanı olarak görev yaptım.

 

2009 yerel seçimlerinde sizlerin desteği ile Büyükçekmece ilçemizden 1. sıradan CHP İstanbul İl Genel Meclis Üyesi seçildim. Plan ve Bütçe Komisyonunda görev yaptım.5 yıl

boyunca Büyükçekmece’nin tüm sorunlarını takip ederek önergeler verdim. Birçok eğitim ve sağlık kuruluşlarıyla ilgili yatırımlar ve tadilatlar gerçekleştirdik. Bunlardan en önemlisi olan Büyükçekmece devlet hastanesi yapılması konusunda, plan bütçe komisyonu üyesi olarak il özel idaresi bütçesinden pay ayrılmasında gereken çabayı sarf ederek, Büyükçekmece’ye Devlet Hastanesinin kazandırılmasına büyük katkı sağladım.

 

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Büyükçekmece ilçe temsilciliğinde görev yaptım. Mali Müşavirler Muhasebeciler Birliği Derneği Büyükçekmece şubesinde Başkan yardımcılığı görevinde bulundum. Büyükçekmece Sosyal Demokrasi platformu başkanı olarak, yöneticilerimizle birlikte Soma ve Ermenek maden kazalarında mağdur olan aileleri ziyaret ederek, yaralarını sarmak için çeşitli yardımlar götürerek yanlarında olduk.

 

2012 yılından itibaren İstanbul 3.bölgede aktif olarak çalışmakta olan Rumeli ve Balkan Platformu’nun dernek saymanlığını ve 2023 yılından itibaren de başkanlık görevini yürütmekteyim. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesiyim.

Cumhuriyet Halk Partisi adına, çeşitli platformlarda çalışmalarımı sürdürmekteyim.

 

Haber: Nezir KARAYÜN

Haber Kaynak : yerelhaberim.net

Konya ilçelerinde 'Kış Spor' heyecanı

Bakan Uraloğlu Alanya’da gazetecilerle buluşacak, Gazipaşa Marina’yı açacak

Dengesi Değişen Bir Piyasa

Bir Annenin Yürek Isıtan Gerçek Hikâyesi: Bi Umut

Esenyurt’ta Temizlikte Yeni Dönem: Yapay Zeka Destekli Filoyla Sokaklar Pırıl Pırıl!

Hamsi Fiyatları Dibe İndi

Can Aksoy; 1 Yılın Hesabını Verdi… ( GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Ülkü Ocakları’ndan Terasında Safran Hasadı

Başkan Erkan KOÇALİ; CUMHURİYETİMİZ 102 YAŞINDA

Hamsi Ucuzladı, Tezgahlar Şenlendi

Esenyurt’ta 29 Ekim Coşkuyla Kutlanıyor!

KÜDEF’in Toplantısında Milletvekili İzsiz, Umreye 500 Kişi Göndereceğiz

Ak Parti'nin Esenyurt' ta düzenlediği STK 'lar Kahvaltısına Yoğun İlgi Vardı.

Ortak Masada, Ortak Akıl Buluşması

Esenyurt’ta Sanat Dolu Bir Akşam: Hayati İnanç’tan “Hayata Şiirden Bakmak” Söyleşisi...

Minikler Cumhuriyet Coşkusunu Sahneye Taşıdı

Taddef, Türkiye’nin Nahçıvan Başkonsolosu Asip Kaya’yı Ziyaret Etti

Yatırımların Zirvesi Ulaştırma ve Tarımda

Tanju KARAKUŞ CHP İl Yönetim Kurulu Üyesi Oldu

Mİlletvekili İzsiz,  İstanbul’un bir kez daha tökezlemesine asla müsaade etmem

Pera Kampüs’te Bağımlılıkla Mücadele Farkındalığı

Başalan, Sert Konuştu Kifayetsizliğin ve Çaresizliğin Göstergesi

Türkiye’de konut sektörünü sarsan büyük vurgun iddiaları:

3. Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Kongresi

“Yabancılar İçin Türkçe Konuşma Kulübü” Başladı

Mansur Yavaş Osman Gökçek'in 600 Milyonluk Villasını Yapanı Açıkladı.

Artvin’de İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

MEB teftiş sistemini değerlendirdi

İletişim: CHP'nin hakaret içeren açıklamaları demokrasiye zarar veriyor

Tokat'ın 50 yıllık hayali gerçekleşiyor!

Yükleniyor

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman oldu

Çin'in Dijital Dönüşümü Kadınlar İçin Yeni Fırsatlar Yaratıyor

Türkiye’ye 627 Milyon Dolarlık 5g Yatırımı

Oval Ofis'te beklenen görüşme gerçekleşti... Trump'tan Erdoğan'a 'lider' övgüsü

Av. Yalçın TURA; 30 Zafer’inin Öncesini Yazdı

Başkan KAÇALİ, Azerbaycan Cumhuriyetinin 107. Yılını Kutladı

İstanbul’da Barış İçin Tarihi Zirve

Trump’tan İstanbul Açıklaması

Erdoğan ve Zelenskiy Ankara’da Buluşuyor

Ford İşçileri Almanya’da Grevde

Dengesi Değişen Bir Piyasa

Türkiye’de konut sektörünü sarsan büyük vurgun iddiaları:

Vergi Denetiminde Adalet: Uyumlu Mükellefin İspat Hakkı

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerinde düşüş sürüyor

'Merkez'in rezervleri arttı!

Dünyanın En Büyük Enerji Buluşmalarına Türk Damgası

Karasal fotovoltaik modüller mecburi uygulamaya alındı

Yetiş+Çarşı Bayilik Lansman Toplantısına Yoğun İlgi

İthalatta Haksız Rekabeti Önleme Kararı

Özüduruk: Emekliyi Yoksulluğa Mahkûm Etmeyin

Karya Farma Ekibi Dikenli İnciri İnceledi Sonuçlar Şaşırttı

Karya Farma Ekibinden İki Spesifik Patent Müjdesi Geldi

109. Anma Yıldönümünde Sarıkamış Şehitleri

Konya ilçelerinde 'Kış Spor' heyecanı

Gebze'de filede Galatasaray’a karşı büyük zafer

TOFAŞ, Mersin'e potada boyun eğdi

Nilüfer Belediyespor, EHF Avrupa Kupası’nda tur atladı

Kars 36 Spor Deplasmandan 3 Puanla Dönüyor!

Gebzeli güreşçiler Balkan Şampiyonası'ndan madalyalarla döndü

TOFAŞ BCL'de 2'de 2 yaptı!

Kocaeli’de 'Milli' zafer! A Milliler 4 gole kazandı

Tofaş, La Laguna Tenerife biletleri satışta

Çayırova Belediyesi uzatmada güldü!

Esenyurt’ta Sanat Dolu Bir Akşam: Hayati İnanç’tan “Hayata Şiirden Bakmak” Söyleşisi...

ARDAHAN Göle’den Dünyaya Açılan Bir Işık

Göle kültür ve kaşar festivali için yeni bir vizyon ihtiyacı

Turizmci Ersin ÖZKURT; Bölgeni kurtuluşu Yayla Turizmidir

Cihan Akman, Lale Festivali Muş’un Dünyaya Açılan Kapısıdır

Cafer Yağcı, Göle’nin Organik Ürünlerinin Gözü Dünya Pazarlarında Olmalı

Emekli İnfaz ve Koruma Memurunun 4. Kitabı

Genç şair Eren Güler’den yüreklere dokunan bir eser…

Esenyurt’ta Linç Kültürü Masaya Yatırılıyor

“Temel Eğitimde Paydaş odaklı Yönetim” Adlı Kitap Çıktı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4