-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,09% 0,04
-
EURO
51,10% 0,23
-
GRAM ALTIN
7337,52% 0,03
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
Regnum Kültür ve Sanat Merkezi Eğitimlerine Başladı!
Esenyurt Belediyesi, site sakinlerine yönelik sosyal, kültürel ve sportif hizmetleri yaygınlaştırmak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi.
Esenyurt Belediyesi, site sakinlerine yönelik sosyal, kültürel ve sportif hizmetleri yaygınlaştırmak amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi. Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un öncülüğünde başlatılan “Belediyem Sitelerimizde” projesi kapsamında, sitelere kültür, sanat ve spor hizmetleri ulaştırılmaya başlandı.
Projenin ilk adımı, Akevler Mahallesi’nde yaklaşık 4 bin kişinin yaşadığı Regnum Astrum Towers sitesinde atıldı. Site içerisinde açılan Kültür ve Sanat Merkezi, ilk haftasında 15 farklı branşta başlatılan kurslarla 638 kursiyere hizmet vermeye başladı. Merkezde; örgü, dikiş-nakış, ahşap boyama, müzik, dil kursları gibi birçok alanda kurslar düzenleniyor. Ayrıca site içindeki spor alanları da aktif hale getirilerek çeşitli sportif faaliyetler başlatıldı. Böylece, bugüne kadar belediye hizmetlerinden yeterince yararlanamayan site sakinleri, yaşadıkları alanda sosyal yaşamla daha fazla iç içe olma fırsatı buldu. Projenin ilerleyen dönemlerde Esenyurt’un farklı sitelerinde de uygulanması planlanıyor. Bu projeyle site yaşamına kültürel ve sosyal bir canlılık kazandırmayı hedefleniyor.
Hem öğreniyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyorlar
Kurslarda birçok ürün ortaya çıkardıklarını söyleyen Makrome Kursu öğretmeni Halide Atalı, “Yeni açılan kültür merkezimizde şapkalarımızdan, ev tekstil ürünlerimize, sepetlerimiz, runnerlarımız, yastıklarımız gibi birçok ürün yapabiliyoruz. Kıyafet tasarımı yapıyoruz. Böylece kadınlarımız hem kendileri üretip hem de aile bütçesine katkıda bulunacak seviyeye geliyorlar” dedi. Site sakinleri ise kursların terapi gibi geldiğini söyleyerek, Esenyurt Belediyesine teşekkür etti.
Okumuş’tan Maarif Vizyonuyla Küresel Eğitim Yolculuğu...
Çetin; Alevîlik Yol, Bektaşilik Medeniyettir…
Küçükçekmece'de İftar Sofralarına Ve Ramazan Etkinliklerine Yoğun İlgi
Avcılar’da 8 Mart Rüzgarı, Yüzlerce Kadın Eşitlik İçin Pedal Çevirdi
Ardahan Kültürevi 08 Mart Kadınlar Gününü Kutladı
Kapıda Karanfil ile Başlayan Eğitim Hikâyesi
Şiirde Felsefi Derinlik Arayanlara Yeni Bir Eser
Ak Parti Beylikdüzü İlçenin İftarı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Başkan Çalık 355 Gün Sonra Hâkim Karşısında
Milletvekili Aksal’ın Acı Günü
Azerbaycan’dan İsrail’e Görülmemiş Destek
Ak Parti Büyükçekmece Gönül Sofraları, Vefa İle Buluştu…
Cumhurbaşkanı Kararı ile zamların büyük kısmı vergiden karşılanacak.
Avcılar Belediyesi Kürek Takımı, Avcılar’dan Çanakkale’ye Kürek Çekecek
Siyasetçi İş İnsanı Halis Kahriman'ın İftarında Önemli Mesajlar Verildi.
İYİ Parti Lideri Dervişoğlu, İktidar Yürüyüşünü İstanbul’dan Başlatıyorum
AK Parti Esenyurt’nin “Vefa İftarı”nda Başkan Çoban Birlik Mesajı Verdi
Işık; Yetimlerle Aynı Sofrada Buluştu
Çalık Yeniden Silivri’ye Sevk Edildi
Çalışkan’dan Bağımlılıklarla Mücadele Çağrısı
2026 Yılı Çeltik Ekim Başvuruları Başladı
Necmettin Nursaçan Esenyurt’ta Vatandaşlarla Buluştu
Oy Nazlım İle Yirmi Yıllık Emek Sese Dönüştü
İncesu: Halkın iktidarı için mücadelemiz sürüyor
Başkan Kemal Çebi, “Duvarlar” Galeri Cennet’te Sanatseverlerle Buluştu
Kaymakam Çobanoğlu, Esenyurt İl Dernekler Birliği’i Ziyaret Etti
İBB Başkan Vekili Nuri Aslan, Hizmetleri Yerinde İnceledi.
2025 Gelirleri İçin Beyanname Süreci Nasıl?
Albayrak; Eğitimi Geleceğe Taşıyacak Bir Anlayışla Çalışıyoruz
Doğayla Barış Ödülü Akif Manaf’a
Yükleniyor





















