9390,51%1,20
38,74% 0,39
43,40% 0,27
4146,90% 1,06
6711,63% -0,27
31 Mart 2024 Tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Ak Parti Esenyurt Belediye Başkan aday adayı Prof. Dr Metin TOPRAK; Dünya’da çözülmeyecek sorun yoktur, bu nedenle Esenyurt Belediye Başkanı seçilirsem bilgili birikimli kadromuzla Esenyurt’un sorunlarını bilimin ışığında çözeceğinin altını çizdi.
Esenyurt’un Tarihinde il Kez Bir Profesörün Belediye Başkan adayı olması gazetecilerin ilgisini çektiği kahvaltılı toplantıda Gazeteciler sordu, Ak Parti Esenyurt Belediye Başkan aday adayı Prof. Dr Metin TOPRAK bütün soruları sabırla cevaplandırdı.
Gazetecilerin Dışarıdan gelen adaylara Esenyurt’lular sıcak bakmıyor sorularını cevaplayan Ak Parti Esenyurt Belediye Başkan aday adayı Prof. Dr Metin TOPRAK, Toprak ailesi olarak 1989 yılından beri Esenyurt Saadet dere Mahallesinde aile apartmanında oturduğunu dile getirdi.
30 Yıldır devletin üst makamlarında görev yaptığını dile getiren Ak Parti Esenyurt Belediye Başkan aday adayı Prof. Dr Metin TOPRAK, uzun yıllar Ülkemizi yurt dışında temsilen önemli projeler hakkında sunumlar yaptım, Türk Hava Kurumu Üniversitesinde rektörlük yaparken kalıcı projelere imza attım bütün bu bilgi birikim ve tecrübelerimi Esenyurt’un sorunlarını çözmek için aday adayı oldum dedi.
Esenyurt’un kimlikli bir ketin cazibe merkezi olması için önemli projelerinin olduğun söyleyen TOPRAK; 4 aydır Esenyurtun bütün sorunlarını bir rapor haline getirdim. Dünya kenti olması için önemli projeleri hazırladım Merkezi hükümetin desteğinide alıp benim ve Esenyurt’lunun bütün hayallerini aydınlığa taşımak için aday adayı oldum dedi.
Esenyurt ve çevre ilçelerin medya temsilcileriyle yapılan kahvaltılı toplantıda konuşan Prof. Dr. Metin Toprak, Esenyurt nüfusunun 2023 yılı itibariyle 1 milyonu aştığını ve dolayısıyla bir metropol olduğunu ve metropolün 19 özelliğinden sadece dördünü tam olarak karşıladığını, diğer ölçütler bakımından geliştirilmeye açık alanlar olduğunu açıkladı.
Akıllı kent konsepti çerçevesinde Esenyurt’un sorunlarının bütüncül bir yaklaşımla ele alınması ve bilimsel yöntemlerin izlenmesi gerektiğini belirten Prof. Toprak, Esenyurt’u yönetecek belediye başkanının yüksel profilli olması gerektiğini, Esenyurt’un sorunları, çözüm önerileri, potansiyeli ve fırsatları bakımından İstanbul, İzmir veya Ankara’dan geri kalır bir yanının olmadığını söyleyerek, merkezi yönetim ve yerel yönetim arasında işbirliği ve eşgüdümün şart olduğunu vurgulayadı.
Prof. Toprak, aşağıdaki sorunları Esenyurt’un ivedi gündemine alması gereken alanlar olarak sıraladı: Göçmen, imar, yetersiz otopark ve yol, yoğun trafik, suç örgütlercin Esenyurt’u mesken seçmesi, madde bağımlılığının yaygınlığı, evsizler ve sokaktaki çocuklar, İstanbullu olma aidiyetinin bu yöndeki farkındalığın yeterli olmaması, yüksek oranda kentsel yoksulluk, gelir dağılımının bozuk olması, düşük gelirli ailelerin düşük nitelikli konutlarda barınması, mesleksizlik ve eğitim kurumlarında aşırı kalabalık sınıflar, aile hekimlikleri, hastane ve polikliniklerin aşırı kalabalık ve yetersiz olması, sokak ve cadde güvenliğinde zaafiyet, emniyetin fiziki mekan ve insan kaynağı olarak yetersiz olması, afet ve acil durumlarda müdahale edecek yeterli sayıda afet uzmanı ve altyapısının bulunmaması, Esunyurtluların boş zamanlarını değerlendirecek alternatif etkinliklerin çok sınırlı olması, hemşehri STK’larının kamu desteğini yeterli düzeyde almaması nedeniyle sosyal ağların sürdürülebilirliğinin zayıf olması.
3 Saat süren gazeteciler bütün sorularının cevabını aldığı soru cevaplı toplantıda sonunda hatıra fotoğraf çekilmesiyle son buldu
Turan AKTÜRK/Esenyurt/Serhat Birikim