• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Erzurum’un Yeni Nene Hatunu Dr. DÜZGÜN, CHP Milletvekili A. Adayı

Erzurum tanınmış renkli siması önemli değerlerinden Çevresinde ve hemşehri camiasında sevilen, sayılan Akademisyen Dr. Sevgi DÜZGÜN, CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili A. Adaylığını açıkladı.

SİYASET 4.04.2023 03:18:22 0
Erzurum’un Yeni Nene Hatunu Dr. DÜZGÜN, CHP Milletvekili A. Adayı

Erzurum tanınmış renkli siması  önemli değerlerinden Çevresinde ve hemşehri camiasında sevilen, sayılan Akademisyen Dr. Sevgi DÜZGÜN,14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimlerde CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili A. Adaylığını açıkladı.

Turan AKTÜRK/İstanbul/Şenkaya Haber- Serhat Birikim

Türkiye’de yaşayan 13 Milyon engellinin insanca yaşaması için önemli projeler hazırlayan  hayata geçiren Akademisyen Dr. Sevgi DÜZGÜN,2009 yılında Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa yaşlı bakım ve engelli evleri projesinin hayata geçmesi engellilerin ve  yaşlıların kazanmasına vesile oldu.

Yaptığı ulusal projeler sayesinde başta engelli bireylerin geleceğini daha aydınlık ve daha parlak bir gelecek haline getirebilmek için çalışmalar yapan Akademisyen Dr. Sevgi DÜZGÜN,13 yılı aşkın süredir hem bedensel hem de zihinsel engelli bireylerin yanında olmuş, onlara birçok farklı alanda hizmet vermiş Avrupa normları olmak üzere birçok uluslararası kaynağı referans almış, dünya çapında beğeniye layık görülen projelerin altında yer alan imzanın da sahibi olmuştur.

Akademisyen Dr. Sevgi DÜZGÜN, Toplumsal duyarlılıkla dolu yaşam öyküsünü hep birlikte okuyalım

Eğitim hayatı boyunca çeşitli yükseköğretim kurumlarında yer alan Düzgün, hem ülkemizde hem de uluslararası alanda eğitim veren birçok kurumda eğitim almıştır.

Rusçuk Üniversitesi’nde Fizik Lisans eğitimi sonrasında, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans eğitimi almıştır. Sonrasında ise Klinik Psikoloji alanında doktorasını tamamlamış ve uluslararası alanda eğitim veren Ruse Üniversitesi'nde de daha başarılı işlere imza atabilmek adına bir takım eğitimler almıştır.

Akademik olarak ilgili alanlarının başında Otizm tedavisi yer alan Düzgün'ün, engelli bireyler başta olmak üzere bir takım problemler ile başa çıkmaya çalışan tüm bireylerin ve toplumların yanında olduğu unutulmamalıdır. Dr. Sevgi Düzgün, 13 yılı aşkın süredir hem bedensel hem de zihinsel engelli bireylerin yanında olmuş, onlara birçok farklı alanda hizmet vermiş ve verdiği hizmetleri bireylerin faydasına olacak şekilde sürekli olarak zenginleştirmiştir. Verdiği hizmetleri zenginleştirirken ve çeşitlendirirken her zaman başta Avrupa normları olmak üzere birçok uluslararası kaynağı referans almış, dünya çapında beğeniye layık görülen projelerin altında yer alan imzanın da sahibi olmuştur.

Dr. Sevgi Düzgün, 2009 yılında ülkemiz bünyesinde ilk defa yapılan önemli bir projeye imza atmıştır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa yaşlı bakım ve engelli evleri projesini yazmış olup, proje birçok otorite tarafından fazlasıyla beğenilmiştir. Günümüzde ülkemizin her türlü bölgesinde kimsesiz kalabilen yaşlılarımızın ve engelli bireylerin kalacakları yerler, Düzgün’ün katkıları ile mümkün olabilmekte ve yaygınlaşabilmektedir. Dr. Sevgi Düzgün; Özel eğitimi daha nitelikli ve daha toplum içindeki yanlış anlaşılma algısını yok edebilmek için, turuncu balonlar animasyon projesini de başarılı bir şekilde yapmıştır.

Dr. Sevgi Düzgün, almış olduğu eğitimlerin de vermiş olduğu bilgi birikimi sayesinde yıllar boyunca "Down Sendromu Bir Hastalık Değildir" sloganı ile birçok farklı projeyi geliştirmiştirmiştir.  Down Sendromlu çocukların sosyal hayatta, eğitimde ve benzeri alanlarda yaşamış oldukları zorlukları topluma duyurabilmek, Down Sendromlu çocukların özel çocuklar olduğunu anlatabilmek için hem yazılı hem de görsel basında birçok çalışma gerçekleştirmiştir. Kendisi bu konuda; 7 yıl boyunca ciddi çalışmalar yaparak; psikolojik, sosyolojik, akademik ve bilimsel olarak çalışmalar yaparak; bu çalışmalara birçok üniversite vakıfın da destek vermesiyle tamamladığı ve son şeklini aldığı Down Sendromlu Animasyon Çizgi film projesi olan TRT Çocuk bünyesinde yayınlanan "Kardeşim Ozi" isimli projesini TRT ailesiyle ortak bir çalışma sonrasında hayata geçirmiştir. Dr. Sevgi Düzgün, Down Sendromlu çocuklar için yaptığı projeler ile onlara eğitim hakkını kazandırma yolunda büyük adımlar atmıştır. Dr. Sevgi Düzgün, yapmış olduğu bu proje ile dünyada bir ilki gerçekleştirmiş olup, yapmış olduğu bu proje sayesinde de uluslararası alanda ödül almaya hak kazanmıştır. Ayrıca Dr. Sevgi Düzgün, özel eğitimi daha kaliteli, nitelikli ve özel sağlayabilmek ve toplumdaki yanlış algıyı ortadan kaldırabilmek için turuncu balonlar animasyon projesini de başarılı bir şekilde sağlamıştır.

Otizmli bireylerin ve onların ailelerinin en büyük dostu olan Dr. Sevgi Düzgün, gerek ülkemizde gerekse de uluslararası alanda almış olduğu eğitimlerin ışığında, otizmli bireylerin tedavilerinde etkili çalışmalara imza atmış, onlara yeni bir hayat sağlamış ve onların hayatlarını aydınlatmıştır.

Dr. Sevgi Düzgün, otizmli çocuklar için Otizm kontrol ve önleme merkezinin temellerini anlatmış, bu proje ile otizm konusunda büyük engellerin çözülmesine de vesile olmuştur. Ayrıca projenin halka ücretsiz verilmesi için ciddi mücadele içerisinde olan Düzgün, birçok projede olduğu gibi bu projede de amaçladığı her işi başarma yolunda emin adımlar ile ilerlemektedir.

Dr. Sevgi Düzgün sadece engelli vatandaşlara olan değil sağlıklı bireylere de hizmetler sunan, onların yanında olduğunu her an hissettiren birçok projeye sahiptir. Tüm vatandaşlarımıza, rahat bir hayat kolay bir yaşam sunmak isteyen Düzgün, bunu her geçen gün başarmakta ve başardığını milletimize açıkça ifade eden sonuçlar almaktadır.

Bu proje ile, tüm vatandaşlara kaliteli eğitim sonrasında çağdaş bir yaşam hedefi sunulmaktadır.

Dr. Sevgi Düzgün; Atatürk Üniversitesin de Dr. Öğretim Üyesi Muhammed Fatih ALAEDDİNOĞLU ile birlikte Bir Sevgi Dokunuşu ile Yaparak Yaşayarak Öğrenme (Özel Eğitimde Nitelikli Eğitmen Yetiştirme Programı) projesini hazırlamışlardır.

Dr. Sevgi Düzgün tarafından yazılan ve tüm gelirleri özel gereksinimi olan bireylere ve onların ailelerine bağışlanan "Elifçe" isimli kitap ile, topluma Down Sendromunun bir hastalık olmadığını, bir farkındalık olduğunun aktarılmasını sağlamıştır. Elifçe isimli kitabında, birçok sosyal mesaj olan Düzgün'ün, kitap içeriğinde yazılı metinlerin yanı sıra bir takım şiirler de bulunmaktadır.

Halkın taleplerine her zaman olumlu olarak yanıt veren Dr. Sevgi Düzgün, ülkemizin her türlü bölgesinde seminerlerini sürdürmektedir. Halkın her zaman yanında olan, onlara destek veren ve yardımını esirgemeyen Düzgün, sağlıklı ve engelli bireylerimize birçok farklı konularda seminerler vermektedir. Verilen seminerlerin konu başlıkları arasında; anne ve çocuk ilişkisi, beslenme düzeni, sosyolojik çoğalma, toplumsal sorunlara, aile içi iletişim problemlerine, iş verimliliğini artırma yöntemlerine ve ergenlik problemlerine dair sayısız seminer başlığı yer almaktadır.

On yedi yılı aşkın süredir, yardım eline ihtiyacı olan her bireye elini uzatmaktan çekinmeyen Dr. Sevgi Düzgün, bedensel engeli olan bireylerin, zihinsel engeli olan bireylerin ve sağlıklı bireylerin daha iyi bir psikolojiye sahip olabilmeleri ve geleceklerinin daha aydınlık olabilmeleri için çalışmalarına ara vermeden devam etmektedir.

Çetiner’den ALTİD Başkanı Cem Özcan’a Ziyaret

Akran Nezaketi ile saygı, anlayış, empati ve sağlıklı iletişimi

Trakya Üniversitesi Personeli Avukat 2. Kattan Düşerek Hayatını Kaybetti

Özel Çocuklar Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde Unutulmaz Bir Gün Geçirdi

Dikkat Asılsız İddialara İtibar Etmeyin...

Özgür Özel’in Antalya Listesinde Öne Çıkan Üç İsim

Alanya Servis Esnafları Kooperatifi’nden İki Öğrenciye Burs Desteği

Can’dan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Mesajı

“Türkiye Yeşeriyor Gazze Güçleniyor” Projesiyle Anlamlı Fidan Dikimi

Ertan, Güven Tazeledi…

Gazeteciliğin Sırrı Açıklandı: Bir Günde Olunmuyor

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sezona galibiyetle başladı

Vatandaş istedi, Aksoy yerine getirdi

Oda ve Birlikler Bilgileri Bakanlığa Bildirecek

4 Bini Aşkın Fidan Öğretmenler İçin Toprakla Buluştu

Bayraktar, Türkiye Enerji Zirvesi’nde Enerji Piyasalarıyla Buluşacak

KGK heyetinden BİK Genel Müdürü Çay’a sektörel durum raporu

Kamburoğlu, Hakkında Çarpıcı İddialar..!

İlçe Başkanı Yoğun Bakımda mı?

Avcılar Kent Konseyi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddeti Kınadı

Hakime ERGÜL ve Onur BOZKURT Muhteşem Bir Düğünle Evlendiler

“Bilim İnsanları: ‘Kâinatta Tesadüfe Yer Yok’”

Alanya Turizminin Yeni Başkanı Belli Oldu

Lüks Araç’ Krizi Büyüyor...

Postacı: Eğitim Meşalesi Öğretmenlerin Elinde Yükselecek

Av. Önder Serkan Çebi’den 24 Kasım mesajı

Karayün; Eğitimin Ruhu, Öğretmenin Eliyle Hayat Bulur

Alanya'da Akıllara Durgunluk Veren İddia

Alanya'da 'Lüks Araç' Vurgunu İddiası

Ertan, Öğretmenlerimizin Emeğini Yaşatan Bir Proje

Yükleniyor

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman oldu

Çin'in Dijital Dönüşümü Kadınlar İçin Yeni Fırsatlar Yaratıyor

Türkiye’ye 627 Milyon Dolarlık 5g Yatırımı

Oval Ofis'te beklenen görüşme gerçekleşti... Trump'tan Erdoğan'a 'lider' övgüsü

Av. Yalçın TURA; 30 Zafer’inin Öncesini Yazdı

Başkan KAÇALİ, Azerbaycan Cumhuriyetinin 107. Yılını Kutladı

İstanbul’da Barış İçin Tarihi Zirve

Trump’tan İstanbul Açıklaması

Erdoğan ve Zelenskiy Ankara’da Buluşuyor

Ford İşçileri Almanya’da Grevde

Oda ve Birlikler Bilgileri Bakanlığa Bildirecek

Hakime ERGÜL ve Onur BOZKURT Muhteşem Bir Düğünle Evlendiler

MÜSİAD Tekstil, Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu buluştu

Tarım-ÜFE yıllık yüzde 45,40 arttı!

Gecikme Zammı Oranı, Yeni Düzenleme Yürürlüğe Girdi

Dengesi Değişen Bir Piyasa

Türkiye’de konut sektörünü sarsan büyük vurgun iddiaları:

Vergi Denetiminde Adalet: Uyumlu Mükellefin İspat Hakkı

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentilerinde düşüş sürüyor

'Merkez'in rezervleri arttı!

Karya Farma Ekibi Dikenli İnciri İnceledi Sonuçlar Şaşırttı

Karya Farma Ekibinden İki Spesifik Patent Müjdesi Geldi

109. Anma Yıldönümünde Sarıkamış Şehitleri

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sezona galibiyetle başladı

Vatandaş istedi, Aksoy yerine getirdi

Raket şampiyonluk kürsüsüne oturdu

Veledromu’nda Torku rüzgarı! Madalyalar peş peşe

Konya ilçelerinde 'Kış Spor' heyecanı

Gebze'de filede Galatasaray’a karşı büyük zafer

TOFAŞ, Mersin'e potada boyun eğdi

Nilüfer Belediyespor, EHF Avrupa Kupası’nda tur atladı

Kars 36 Spor Deplasmandan 3 Puanla Dönüyor!

Gebzeli güreşçiler Balkan Şampiyonası'ndan madalyalarla döndü

Ankara 3. Ardahan tanıtım günlerine 1 Milyon katılımla Muhteşem oldu.

Esenyurt’ta Sanat Dolu Bir Akşam: Hayati İnanç’tan “Hayata Şiirden Bakmak” Söyleşisi...

ARDAHAN Göle’den Dünyaya Açılan Bir Işık

Göle kültür ve kaşar festivali için yeni bir vizyon ihtiyacı

Turizmci Ersin ÖZKURT; Bölgeni kurtuluşu Yayla Turizmidir

Cihan Akman, Lale Festivali Muş’un Dünyaya Açılan Kapısıdır

Cafer Yağcı, Göle’nin Organik Ürünlerinin Gözü Dünya Pazarlarında Olmalı

Emekli İnfaz ve Koruma Memurunun 4. Kitabı

Genç şair Eren Güler’den yüreklere dokunan bir eser…

Esenyurt’ta Linç Kültürü Masaya Yatırılıyor

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8