-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,11% 0,07
-
EURO
50,98% -0,10
-
GRAM ALTIN
7282,91% -0,72
-
Ç. ALTIN
11762,72% -0,52
Bursa ile Bosna-Hersek arasında kardeşlik köprüsü
Bursa ile Bosna-Hersek arasında kardeşlik köprüsü
Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğü, Saraybosna Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Mehmet Akif Yaman’ı Bursa’da misafir etti. Ziyaret kapsamında, Türkiye ile Bosna-Hersek arasında eğitim alanındaki ilişkileri daha da güçlendirmeyi hedefleyen önemli bir çalışma toplantısı gerçekleştirildi.
Bursa Muradiye Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ev sahipliğinde yapılan toplantıya, Bosna-Hersek’teki okullarla kardeş okul protokolü bulunan 6 okul müdürü ve iş birliği potansiyeli taşıyan 30 okul müdürü katıldı. Mevcut iş birlikleri değerlendirildikten sonra, yeni projeler ve ortak etkinlikler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Taraflar, kültürel etkileşimi artıracak ortak çalışmalar için niyetlerini belirtti.
Etkinlikte, Tercihim Türkçe Projesi kapsamında Mayıs ayında Bosna-Hersek'te düzenlenecek olan 12. Çocuk Şenliğine Bursa’daki kardeş okullar da davet edildi. Şenlik, kültürel paylaşım ve öğrenciler arasında kalıcı dostlukların kurulması açısından büyük önem taşıyor.
Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, eğitimde uluslararası iş birliklerinin yalnızca akademik başarıyı değil, aynı zamanda kültürel zenginleşmeyi de sağladığını vurguladı. Alireisoğlu, “İki şehir, tarihsel bağlarıyla birbirine bağlıdır. Okullarımız da bu bağı, tarihi misyonuna uygun şekilde kardeşlik bağları ile güçlendirebilir. Kardeş okullar, bu anlamda öğrencilerimiz için yeni fırsatlar ve daha iyi bir gelecek inşa edebilir” dedi.
Kamu Kurumlarında Üst Düzey Atamalar Yapıldı
Malatya’da gençlik ve spor yatırımlarına büyük adım
Gambiya ile mutabakat zaptı imzalandı
Bıçkıdere Göleti’ne zarar veren yandı
Kırmızı bültenle aranan 16 şahıs Gürcistan’da
Süt ve süt ürünlerinde ne üretiyorlar?
Ordu OKSM'DE Ramazan'ın manevi ışıltısı
Bakan Tekin 12 Mart programına katıldı
Çelik Kartallara HGK-84 kitleri...
Sıkı para politikası sürdürülecek mi?
İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy unutulmadı
Bakan Kurum: COP31’i uygulama odaklı platforma dönüştüreceğiz
İzsiz’den Birlik Sofrasında Güçlü Mesaj...
Torosların Hikâyesi Yeni Kitapta Hayat Buldu
AKRAN ZORBALIĞIN İKİ YÜZÜ
Okumuş’tan Maarif Vizyonuyla Küresel Eğitim Yolculuğu...
Çetin; Alevîlik Yol, Bektaşilik Medeniyettir…
Küçükçekmece'de İftar Sofralarına Ve Ramazan Etkinliklerine Yoğun İlgi
Avcılar’da 8 Mart Rüzgarı, Yüzlerce Kadın Eşitlik İçin Pedal Çevirdi
Ardahan Kültürevi 08 Mart Kadınlar Gününü Kutladı
Kapıda Karanfil ile Başlayan Eğitim Hikâyesi
Şiirde Felsefi Derinlik Arayanlara Yeni Bir Eser
Ak Parti Beylikdüzü İlçenin İftarı Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Başkan Çalık 355 Gün Sonra Hâkim Karşısında
Milletvekili Aksal’ın Acı Günü
Azerbaycan’dan İsrail’e Görülmemiş Destek
Ak Parti Büyükçekmece Gönül Sofraları, Vefa İle Buluştu…
Cumhurbaşkanı Kararı ile zamların büyük kısmı vergiden karşılanacak.
Avcılar Belediyesi Kürek Takımı, Avcılar’dan Çanakkale’ye Kürek Çekecek
Siyasetçi İş İnsanı Halis Kahriman'ın İftarında Önemli Mesajlar Verildi.
Yükleniyor





















