• BIST 100

    15675,15%1,00
  • DOLAR

    43,26% -0,08
  • EURO

    50,90% 0,56
  • GRAM ALTIN

    6827,39% 1,62
  • Ç. ALTIN

    10946,16% -0,68

Beyoğlu Belediyesi’nden Şehit Aileleri Ve Gazilere Vefa

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, vatan için canlarını ortaya koyan şehitlerin aileleri ve gazilerle

24.02.2025 17:23:00 0
Beyoğlu Belediyesi’nden Şehit Aileleri Ve Gazilere Vefa

Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, vatan için canlarını ortaya koyan şehitlerin aileleri ve gazilerle “Şehit Yakınları ve Gaziler Vefa buluşması” adı altında düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Güney, “Burada İnan Güney belediye başkanı olarak konuşuyorsa, bu bayrak burada dalgalanıyorsa, bu toprak benim diyebiliyorsak, okullarımız açıksa, bu işyeri benim diyorsak,  Türkiye Cumhuriyeti bugün ayaktaysa şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir” diye konuştu.

 Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıya Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği İstanbul Şube Başkanı Önder Çelik, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Kıbrıs Gazisi Celal Cavit Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) Şehit Yakınları Ve Gazi İlişkileri Şube müdür yardımcısı Tuba Eroğlu’nun yanı sıra Beyoğlu’nda ikamet eden şehit yakınları ve gaziler katıldı. 

İNAN GÜNEY: ŞEHİT YAKINLARIMIZ VE GAZİLERİMİZ KENDİNİ YALNIZ HİSSETMESİN

Beyoğlu Belediyesi bünyesinde Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri Şefliğini kurduklarını ifade eden Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, “Şehitlerimizi unutmadığımızı göstermek için Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri Şefliğimizi kurduk. Göreve gelir gelmez böyle bir birime ihtiyaç olduğunu ve 30 yıl boyunca kurulmadığını, bunun çok büyük eksiklik olduğunu gördük. Yılın bir günü, adet yerini bulsun diye değil, 365 gün şehit yakınları ve gazilerimizin iyi gününde zor gününde, hastalığında sağlığında yanında olalım istedik. Göreve geldiğimizde Beyoğlu’nda kaç şehit ve gazi olduğunu dahi bilmiyorduk. Şimdi tek tek telefon açarak, tek tek ev ziyaretleri yaparak kayıt altına alıyoruz” dedi. Şehit Yakınları ve Gazi Hizmetleri Şefliğinin kurulma amacının şehit yakınları ve gazileri yalnız bırakmamak olduğunun altını çizen Güney,  “Beyoğlu’nda şehit yakınlarımız ve gazilerimiz kendini yalnız hissetmesin. Ne olursa olsun, bir sıkıntısı, bir zorluğu,  bir ihtiyacı, bir talebi olursa belediyeden kime ulaşabilirim diye dertlenmesin. Beyoğlu Belediyesi sizindir, kapısı sonuna kadar açık. İnan Güney’i kardeşiniz, evladınız, yeğeniniz olarak görün, belediye başkanı değil bir kardeşiniz olarak yanınızdayım” dedi.

“BİRBİRİMİZE KAN AKRABALIĞI İLE OLMASA DA VATAN SEVGİSİ İLE BAĞLIYIZ”

Beyoğlu’ndaki şehit kabirlerini ziyaret ederek, kabirlerin bakım ve onarımını gerçekleştirdiklerini belirten Güney konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ateş düştüğü yeri yakıyor. O nedenle biz en azından bundan sonra şehitlerin emaneti olarak gazilerimize sahip çıkma adına üzerimize düşeni yapalım, o manevi rahatlığı yaşayalım. Çünkü biz biliyoruz ki burada İnan Güney belediye başkanı olarak konuşuyorsa, bu bayrak burada dalgalanıyorsa, bu toprak benim diyebiliyorsak, okullarımız açıksa, bu işyeri benim diyorsak,  Türkiye Cumhuriyeti bugün ayaktaysa şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Sizler sadece şehitlerin ve gazilerin değil hepimizin akrabasınız artık. Hepimizin annesi, babası, yeğeni, kuzenisiniz. Burada hep birlikte vatan sevgisi etrafında, bayrak sevgisi etrafında birleşmiş insanlarız. Birbirimize kan akrabalığı ile olmasa da vatan sevgisi ile bağlıyız. Ve bu akrabalık her şeyden daha kıymetlidir. Bugün burada bizlerle bir arada olduğunuz için tekrar hepinize teşekkür ediyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şanlı tarihimiz boyunca vatan ve bayrak onuru için mücadele eden şehitlerimizi ve siz değerli gazilerimizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum”. 

“ŞEHİTLER VE GAZİLER VURULUNCA DEĞİL VE UNUTULUNCA ÖLÜR”

Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği İstanbul Şube Başkanı Önder Çelik de yaptığı konuşmada başkan İnan Güney ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederek, “Şehitler ve gaziler vurulunca değil ve unutulunca ölür. İşin en acı tarafı bu. Fakat biz unutturmadık ve unutturmayacağız. Bu salonda bulunan bir kısım şehit ailelerimizin evlatları vatan uğruna can verdiler, kahraman gaziler uzuvlarını kaybettiler, bunlar hiç kolay şeyler değil. İnsanların hayatlarına 45 saniyelik bir haberle giriyorsunuz, sonra unutuluyorsunuz. Aslında asıl hayat bundan sonra başlıyor. Yalnızlık, bir evladın yitirilişi, bir gazinin yaşadığı travmalar, sosyal hayata adaptasyon… Hepimiz yaşadık hepimiz yaşıyoruz. Sorumluluğu sadece birilerinin üzerine yıkmak doğru değil ya da kendi kendimize bizim bunları aşmamız söz konusu değil. Bize nefes olacak, el tutacak, ayak olacak bir güç lazım” şeklinde konuştu. Program, konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu.

Polis Merkezi Yeni Yüzüne Kavuştu

Akalın, Suriye’deki Türkmenlerin Sesi Oldu

Ardahan Tanıtım Günleri İstanbul’da Başlıyor

Ardahan Tanıtım Günleri 22–25 Ocak’ta Yapılacak

Akalın: Yerel Basın Can Çekişiyor

Başalan; Bayrağımıza Uzanan O Kirli Eller Kırılır…

Radyonun Yıldızlarını Halkın Oyları Belirleyecek

İba: “Belediyenin Hatalarının Bedeli Esnafa Ödetilemez”

Ardahan Kültür Evi Geleneği Sürdürdü

Ardahan Kültür Evi, Gazetecilerle Gününü Kutladı

Bakan Yerlikaya, Edirne’deki Uyuşturucu Operasyonunu Açıkladı

Adana’da İşlenen Cinayetin Şüphelileri Edirne’de Yakalandı

Ak Parti İstanbul Göle Kadın Meclisin Ziyaret Etti.

Fetih Partisi Genel Başkanı Fatih Sinan Yılmaz’dan Merkez Ana Parti’ye Ziyaret

Avcılar Esnaf Odası 20. Olağan Genel Kurulunu Yaptı

Avcılar Belediyesi 236 Araçlık Otopark Projesinin Temelini Attı

Altın Adam’ın Öğrencileri Balıkçı Kenan’da Buluştu

Olympos’ta Tarihi Keşif

Başalan’dan Sert ve Net Mesaj…

Çebi, Bu İlçede Hiç Kimse Kara Teslim Olmayacak

Gazipaşa’ya Yeni Başsavcı Atandı

Çalık’ın Sağlık Durumu İçin Kritik Açıklama

Çoban, Basın Demokrasinin Vazgeçilmez Gücüdür

Akalın: Selimiye Camii Restorasyonunun Takipçisiyiz

Galeri Cennet’te ‘Fijital Kapılar’ Sergisi Açıldı

Beylikdüzü’nde Kar Mesaisi 7/24 Sürüyor

Valilik Duyurdu: Eğitime Kar Engeli...

Soğukta Sıcak Anne Lezzetleri

Başkan Vekili Çebi Yılın Son Gününde Sahadaydı

MÜSİAD’DAN ÖZEL EĞİTİME ANLAMLI DESTEK

Yükleniyor

Mevlana Rüzgarı Esti

Sanatçı Latif AYYILDIZ’ın Sarıkamış Ağıdı

Başkan İrfan KOÇ;  Sarıkamış Şehitleri Türkiye’nin Gurur Kaynağıdır

MHP MYK Üyesi ÖGEL: Şehitlerimizi Onurla Yad Edeceğiz

Aytaç BATTAL; Sarıkamış Soğanlı Dağları Acı Bir Tarihin adadırr

Şehit Torunu Ali TURGUT, Sarıkamış Şehitlerini Tarihe İz Bırakmıştır

KKTC'nin yeni Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman oldu

Çin'in Dijital Dönüşümü Kadınlar İçin Yeni Fırsatlar Yaratıyor

Türkiye’ye 627 Milyon Dolarlık 5g Yatırımı

Oval Ofis'te beklenen görüşme gerçekleşti... Trump'tan Erdoğan'a 'lider' övgüsü

Veysel ÇAMLI." Sarıkamış Şehitlerini Hep Yaşatacağız

Başkan Şamil YALÇIN, Sarıkamış Vatan İçin Bile Bile Ölüme Yürüyüştür 

İş İnsanı Öztürk SAKUR; Sarıkamış, unutmayacak acılar Bıraktı

İş İnsanı Ali ŞAYİR; " Sarıkamış; Binlerce Şehidin Yüreklerinin Donduğu Yerdir.

Altın Tarihi Zirveyi Gördü

Güven AKSU; Sarıkamış’ta Unutulmaz Bir Tarih Yazılmıştır

Emekliye Seyyanen Zam Davasında Kritik 15 Gün

Oda ve Birlikler Bilgileri Bakanlığa Bildirecek

Hakime ERGÜL ve Onur BOZKURT Muhteşem Bir Düğünle Evlendiler

MÜSİAD Tekstil, Deri ve Hazır Giyim Sektör Kurulu buluştu

Karya Farma Ekibi Dikenli İnciri İnceledi Sonuçlar Şaşırttı

Karya Farma Ekibinden İki Spesifik Patent Müjdesi Geldi

109. Anma Yıldönümünde Sarıkamış Şehitleri

Dünya Şampiyonu Boksör Yeniden Ringe Dönüyor

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı sezona galibiyetle başladı

Vatandaş istedi, Aksoy yerine getirdi

Raket şampiyonluk kürsüsüne oturdu

Veledromu’nda Torku rüzgarı! Madalyalar peş peşe

Konya ilçelerinde 'Kış Spor' heyecanı

Gebze'de filede Galatasaray’a karşı büyük zafer

TOFAŞ, Mersin'e potada boyun eğdi

Nilüfer Belediyespor, EHF Avrupa Kupası’nda tur atladı

Kars 36 Spor Deplasmandan 3 Puanla Dönüyor!

Ardahan Tanıtım Günleri 22–25 Ocak’ta Yapılacak

Olympos’ta Tarihi Keşif

Ankara 3. Ardahan tanıtım günlerine 1 Milyon katılımla Muhteşem oldu.

Esenyurt’ta Sanat Dolu Bir Akşam: Hayati İnanç’tan “Hayata Şiirden Bakmak” Söyleşisi...

ARDAHAN Göle’den Dünyaya Açılan Bir Işık

Göle kültür ve kaşar festivali için yeni bir vizyon ihtiyacı

Turizmci Ersin ÖZKURT; Bölgeni kurtuluşu Yayla Turizmidir

Cihan Akman, Lale Festivali Muş’un Dünyaya Açılan Kapısıdır

Cafer Yağcı, Göle’nin Organik Ürünlerinin Gözü Dünya Pazarlarında Olmalı

Emekli İnfaz ve Koruma Memurunun 4. Kitabı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9