• BIST 100

    10518,50%0,31
  • DOLAR

    41,28% 0,06
  • EURO

    48,35% 0,00
  • GRAM ALTIN

    4837,74% 0,57
  • Ç. ALTIN

    7891,27% 0,00

Beylikdüzü BelediyesiYeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Beylikdüzü Belediyesi, yeni dönemin ilk meclis toplantısını Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık başkanlığında gerçekleştirdi.

GÜNDEM 9.04.2024 22:07:00 0
Beylikdüzü BelediyesiYeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

 Beylikdüzü Belediyesi’nin yeni dönemde de halkın menfaatleri doğrultusunda çalışacağını ifade eden Başkan Çalık, “Türkiye’de Beylikdüzü aklı galip gelmiştir. Yaptığımız çalışmalar, hayata geçirdiğimiz projelerle ülkemize örnek olmaya devam ediyoruz. Beslenme Saati, Afet Yönetim Sistemi ve eğitim alanındaki projelerimiz diğer belediyelere örnek oldu. Aday olanlar da bizim bu projelerimizi vaat etti. Beylikdüzü Aklı ile yeni projelerle örnek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Beylikdüzü Belediyesi’nin yeni dönem ilk meclis toplantısı, Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi Trakya Salonu’nda yapıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen meclisin açılış konuşmasına mart ayında şehit olan askerleri rahmet ve minnetle anarak başlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, vatandaşların yaklaşan Ramazan Bayramı’nı kutladı. 

Sefaköy-Beylikdüzü metrosu çağrısı

Yeni meclisin ilk toplantısında Sefaköy-Beylikdüzü metro projesinin hayata geçirilmesi için çalışmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Çalık, “Beylikdüzü’nün ortak sorunu olan, İBB’nin projesini hazırladığı, finansmanını bulduğu ve yapımı için uzun süredir imza bekleyen Beylikdüzü metrosu projesi için Beylikdüzü Belediye Meclisi olarak ortak bir tavır almaya çağrı yapıyorum. Defalarca kez bu konuyu burada anlattım. Bu mesele siyaset üstü bir mesele. Tüm grupların bu konuda desteğini bekliyorum. Meclis üyelerimizin imzasıyla bu çağrıyı ilgililerine göndererek, sürecin hızlanmasına hep birlikte katkı sunalım” diyerek hazırlanan dilekçeye ilk imzayı attı. Dilekçe diğer meclis üyelerinin de imzasına sunuldu. AK Parti grubu da dilekçeyi imzalayacaklarını ifade etti. 

“Kamu menfaatini ve kamu yararını herşeyin önünde tutacağıma söz veriyorum”

Yeni dönemde de kamu yararına olan projeleri hayata geçirmeye devam edeceğini belirten Başkan Çalık, “İstanbul’un ilk Şehir Plancısı belediye başkanı ve 27 yıllık bir meslek insanı olarak yüce meclisin huzurunda kamu menfaatini ve kamu yararını herşeyin önünde tutacağıma söz veriyorum. Parti ayrımı yapmadan, herkesin dünya görüşüne; amasız, fakatsız saygı göstererek hizmet üreteceğime söz veriyorum. Makamda oturan ve vatandaştan kopuk bir belediye başkanı hiçbir zaman olmadım, olmayacağım” diye konuştu.

“Türkiye'de Beylikdüzü aklı galip gelmiştir”

Beylikdüzü Belediyesi’nin yeni dönemde de halkın menfaatleri doğrultusunda çalışacağını ifade eden Başkan Çalık, “Türkiye’de Beylikdüzü Aklı galip gelmiştir. Yaptığımız çalışmalar, hayata geçirdiğimiz projelerle ülkemize örnek olmaya devam ediyoruz. Beslenme Saati, Afet Yönetim Sistemi ve eğitim alanındaki projelerimiz diğer belediyelere örnek oldu. Aday olanlar da bizim bu projelerimizi vaat etti. Beylikdüzü Aklı ile yeni projelerle örnek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ak Parti grubundan Özgür Özel’e teşekkür 

Mecliste yer alan siyasi parti grup başkanvekillerinin de söz aldığı toplantıda Başkan Çalık’tan sonra konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Tahir Abuş ise,  yeni meclisin hayırlı olmasını dileyerek, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'e seçim sürecindeki tavrından dolayı teşekkür etti. Abuş, “Geçmiş yıllarda iki belediye alanın farklı konuşma tarzı oluyordu. Bugün sayın genel başkan çıktı dedi ki, ‘Arkadaşlar bu oylar bize emanet oylardır. Biz yüzde yirmi beşlik bandını aştık ama bunlar bizde emanettir’ dedi. Toplumu gerecek tarzda değil topluma hizmet etme yönünde bir bakış açısı sundu. Buradan Beylikdüzü Belediyesi Meclisinden, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Bey’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Konuşmaların ardından oylamalara geçildi. Yapılan kapalı oylamalarla Serdal Mumcu Meclis 1.Başkan vekilliğine, Seyhan Topaloğlu Meclis 2. Başkanvekilliğine, Tuncay Demirci, Gazi Kaya ve Aytekin Duriç ise encümen üyeliğine seçildi. Toplantıda ayrıca açık oylamayla ihtisas komisyonlarına üye seçimleri de yapıldı. 

Yağmur KÜPELİ/Beylikdüzü/Siyasal Birikim

 

İstanbul’dan Diyarbakır’a Uzanan Yardım Eli

Eğitim-Bir-Sen Buluşmasına Yoğun Katılım

Antalya’da Rüşvet Operasyonu: 17 Gözaltı

Antalya Belediyesi’ne Sahte Fatura Operasyonu

Kayseri Talas'ta Kültür Yolu coşkusu

12 Dev Adam 24 yıl sonra yarı finalde

MEB'den 'Köklü Geçmişten Güçlü Cumhuriyet'e

İstanbul krizine 'Özel' sert tepki! Gürsel Tekin'den dürüstlük çağrısı!

Ordu Büyükşehir’den üniversite öğrencilerine ulaşım desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 4 büyükelçiden güven mektubu

Bakan Murat Kurum’dan Trabzon’a tam destek

Togg yeni tasarımının rengini 'Mardin'den ilham aldı

İstanbul Bakırköy Tıp Merkezi'nde kardiyoloji hizmeti

Kadın hentbolcular sezona beraberlikle başladı

Kadın istihdamına pozitif ayrımcılık...

19 ilde FETÖ operasyonu: 53 gözaltı!

Dünya Tenis Turu Erciyes'te start aldı

Yatırım alanlarının ön tespitine ayar

maNga, Jolly Joker’de Türkiye turnesine çıkıyor

Milyonlarca öğrenci okula 'merhaba' dedi

Kızıltepe İlçe Stadyumu tamamlandı... Modern tesis Mardinspor'a ev sahipliği yapacak

Ziynet Sali'den Harbiye'de büyük kutlama hazırlığı

CHP İstanbul önünde tansiyon yükseldi!

İçişleri'nden eğitim genelgesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Filenin Sultanları'na tebrik

26 Bin Öğrenciye Kırtasiye Seti Dağıtıldı

Yetkililerden Hâlâ Ses Yok..!

Aydın; Mücadelemiz Emeğin Hakkını Korumak

Sivas Kongresi’nin 106. Yılında Esenyurt’ta 58 Fidan Toprakla Buluştu

Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy, Esnaflarla Bir Araya Geldi

Yükleniyor

Av. Yalçın TURA; 30 Zafer’inin Öncesini Yazdı

Başkan KAÇALİ, Azerbaycan Cumhuriyetinin 107. Yılını Kutladı

İstanbul’da Barış İçin Tarihi Zirve

Trump’tan İstanbul Açıklaması

Erdoğan ve Zelenskiy Ankara’da Buluşuyor

Ford İşçileri Almanya’da Grevde

Trump’tan Orta Doğu Çıkarması

Zelenskiy Türkiye’ye Geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kritik Görüşme

Türkiye Terörsüz Geleceğe Yaklaştı

Karasal fotovoltaik modüller mecburi uygulamaya alındı

Yetiş+Çarşı Bayilik Lansman Toplantısına Yoğun İlgi

İthalatta Haksız Rekabeti Önleme Kararı

Özüduruk: Emekliyi Yoksulluğa Mahkûm Etmeyin

Kamu Projelerinde Fiyat Artış Oranı Güncellendi

BİEN REKLAM - Dijital Baskı Merkezi Yeniliklerin adresi

Son Gün 31 Temmuz 2025

Enerji Piyasasında Petrol ve Gaz Fiyatları Nereye Gidiyor?

Bölgesel Savaş Petrol Fiyatlarını Neden Yükseltti..?

İran’dan Doğal Gaz Sevkiyatı Varmı?

Karya Farma Ekibi Dikenli İnciri İnceledi Sonuçlar Şaşırttı

Karya Farma Ekibinden İki Spesifik Patent Müjdesi Geldi

109. Anma Yıldönümünde Sarıkamış Şehitleri

12 Dev Adam 24 yıl sonra yarı finalde

Kadın hentbolcular sezona beraberlikle başladı

Dünya Tenis Turu Erciyes'te start aldı

Kızıltepe İlçe Stadyumu tamamlandı... Modern tesis Mardinspor'a ev sahipliği yapacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Filenin Sultanları'na tebrik

Türk kızları Dünya Kupası'nda havacılıkta ilk üçte

Mega Tv’den Milli Ciritçiye Destek

Decathlon Türkiye’nin En Hızlı Atletizm Yarışları

Basketbol’dan Sezon Öncesi Sponsorluk Anlaşması

Yeni Yıldız Miguel Gutıérrez

ARDAHAN Göle’den Dünyaya Açılan Bir Işık

Göle kültür ve kaşar festivali için yeni bir vizyon ihtiyacı

Turizmci Ersin ÖZKURT; Bölgeni kurtuluşu Yayla Turizmidir

Cihan Akman, Lale Festivali Muş’un Dünyaya Açılan Kapısıdır

Cafer Yağcı, Göle’nin Organik Ürünlerinin Gözü Dünya Pazarlarında Olmalı

Emekli İnfaz ve Koruma Memurunun 4. Kitabı

Genç şair Eren Güler’den yüreklere dokunan bir eser…

Esenyurt’ta Linç Kültürü Masaya Yatırılıyor

“Temel Eğitimde Paydaş odaklı Yönetim” Adlı Kitap Çıktı

Ömer AMED'in Lansman Gecesi Muhteşem Oldu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 4 4 0 0 12 12
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Göztepe 4 2 0 2 5 8
4.Konyaspor 3 2 0 1 6 7
5.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
6.Samsunspor 3 2 0 1 2 7
7.Antalyaspor 4 2 2 0 0 6
8.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
9.Alanyaspor 3 1 1 1 1 4
10.Eyüpspor 4 1 2 1 -3 4
11.Beşiktaş 2 1 1 0 -1 3
12.Fatih Karagümrük 3 1 2 0 -4 3
13.İstanbul Başakşehir 2 0 0 2 0 2
14.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
15.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kasımpaşa 3 0 3 0 -3 0
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0